Den internationale pandekage dag! (Med opskrift)

oprettet d. under Blogindlæg

Den internationale pandekage dag! (Med opskrift)

I morgen er det den internationale pandekagedag
Hjemme hos os er pandekager som regel forbundet med weekend, hygge og tid til at lave en stor morgenmad. Eller nogle gange så sen en morgenmad at den nok burde hedde brunch..

Pandekage fun facts...

  1. Den Internationale pandekage dag er altid tirsdag efter fastelavn.
  2. Verdens største pandekage var over 15 meter i diameter!
  3.  I Frankrig er det normalt at ønske noget, inden man vender pandekagen. I den modsatte hånd holder de en mønt.
  4. I Byen Onley i England har de hvert år et pandekage løb, i forbindelse med pandekage dagen.
  5. På pandekage dagen, spiser vi i gennemsnit 2 pandekager per person.

 

Uanset om du er til søde pandekager, eller madpandekager, er der ikke noget mere hyggeligt end at spise pandekager i selskab med andre.. Til morgenmad, brunch, frokost eller aftensmad. En slags pandekage til hvert måltid.

 


"Mor Bachmanns Søde Pandekager"

Her får du en opskrift på Søde pandekager der smager så mums lækkert, at de næææsten ikke behøver fyld.

Indhold til to personer:

♥ 4-5 ss Hvedemel  ♥ 1 ts salt  ♥ 1 ts sukker  ♥ 2 ts Kardemumme  ♥ 3 dl Mælk  ♥ 2 Æg (str. M/L)

Fremgangsmåde:

Bland alle de tørre ingredienser. Tilsæt det halvparten af mælken og rør omhyggeligt i skålen til du har en jævn blanding.

Derefter tilsætter du æggene og rører dem ind, før du til sidst kommer resten af mælken i.

Lad dejen hvile ca 20 minutter inden du begynder stegningen.

Du kan med fordel lave dejen en dag inden og lade den stå i køleskab indtil der skal steges.

Tip til stegning:

Brug smør - olie giver ikke den samme lækre smag

Forsigtig så ikke smøret brænder på - brændt smør giver sorte pandekager.

Når smørret er smeltet, hold panden let på skrå, mens du forsigtig hælder dejen på. Bevæg panden i en cirkel, for at fordele dejen jævnt i panden.
Når du kan se at kanten på pandekagen er lysebrun, vendes pandekagen med en spatel.
Efter 10-20 sekunder (afhængig af varmen) tages pandekagen af panden og proceduren startes forfra.

Hold pandekagen varm på en tallerken med folie over.


Madpandekager uden Mel

Når vi laver madpandekager, er det ofte uden mel. Denne lækre "æggepandekage" kan fyldes med alt muligt lækkert.
Vi fylder dem gerne med kylling, svinestrimler, oksekød eller tunfisk. Miks en lækker dressing, eller vælg creme fraiche, Thousand Island eller en anden færdig dressing til. Husk endelig at komme et salatblad eller to i, for knas og ekstra sundhed.

Indhold 4-5 store wraps:

♥  4 Æg (Str. L)  ♥ 4ss Fløde  ♥ Salt&Peber

Fremgangsmåde:
Pisk æg og fløde let sammen. Ha i lidt salt og peber.
Under stegning af disse pandekager, er det vigtig at bruge lidt mere smør end ved de almindelige, søde pandekager, da disse bliver ret tynde. En styrke eller to mere varme og kortere stegetid, er også proceduren hjemme hos os.


 

Håber I er blevet inspireret til at lave nogle lækre pandekager på pandekage dagen - søde eller sunde.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Miljøvenligpakning        Tirilb.dk